5-годишно дете от Чечения постави световен рекорд: направи 4105 лицеви опори без почивка

Силата и издръжливостта на Рахим Куриев са зашеметяващи!

Петгодишният Рахим Куриев постави нов световен рекорд. "Чеченският Шварценегер" тренира интензивно, което му даде възможност да направи 4105 лицеви опори за 2 часа и 25 минути - без почивка. Рекордът е записан от чеченското министерство на спорта, което потвърди, че младият спортист е изключително издръжлив и силен.

Рахим спортува вече повече от една година. Той не членува в спортен клуб, но тренира у дома под родителски надзор.

Куриев може да прави шпагат, да ходи на ръце и да прави набирания, докато държи тялото си в перпендикулярна позиция. Благодарение на редовните тренировки петгодишното момче има впечатляващи мускули, на които могат да завидят и мъжете.

Рахим планирал да направи 5 хил. лицеви опори, но успява да се справи с малко повече от 4 хиляди. Той не постига целта си, но се превръща  в рекордьор. Малкият жител на Чечения подобри неотдавнашния рекорд, поставен от петгодишния Бату Боткаев от Елиста. На 27 декември 2015 г. той направи 4050 лицеви опори. До момента най-издръжливото дете на планетата бе седемгодишнен киевчанин, който направи 4 хил. лицеви опори за два часа и половина.

Сега световният рекордьор обаче се казва Рахим. Той не планира да спре до тук, но най-вероятно ще се опита да подобри собствения си рекорд. Момчето посвети победата си на президента на Чечения Рамзан Кадиров.

От най-високия модел до най-дългите равиоли: запознайте се с още руски световни рекорди!

Внимание! Всяко пълно или частично копиране на материали на Russia Beyond без писмено разрешение и директен линк към оригиналната публикация на Russia Beyond, включително от други електронни ресурси, ще се смята за грубо нарушение на Закона за защита на интелектуалната собственост на Руската федерация. Russia Beyond и медийният холдинг RT си запазват правото да реагират на подобни нарушения в различни държави, включително по съдебен ред.

Вижте още:

Този уебсайт използва "бисквитки". Кликнете тук , за да разберете повече.

Приемам "бисквитките"